29 september 2015

Doelen Eetbare Helden

Wat willen we met Eetbare Helden bereiken? Het zou geweldig zijn wanneer we op de volgende vier vlakken stappen kunnen zetten:

Overzicht doelen Eetbare Helden: voedsel, milieu, buurt, toerisme

  • Voedsel: We willen bewustwording creëren voor de herkomst van voedsel. Appels groeien natuurlijk niet in de supermarkt. Daarnaast willen we de diversiteit in voedselmogelijkheden benadrukken. Er is zoveel eetbaars om ons heen en het is zonde dat we hier ons dagelijks voedsel niet mee verrijken. En hoe leuk zou het zijn wanneer we een Eetbare Helden-lesprogramma kunnen opzetten voor lokale basisscholen?
  • Milieu: Voedselproductie heeft een grote invloed op het milieu. Wanneer we voedsel van dichtbij eten, zijn we bijvoorbeeld minder kwijt aan transportuitstoot. We willen mensen graag inspireren zelf verantwoordelijkheid te nemen voor de toekomst.
  • Buurt: Eetbare Helden is een project voor en van de buurt. Van vrijwilligers die samen voor het onderhoud zorgen tot het samenkomen voor bijvoorbeeld een leuke kookworkshop of een yogasessie.
  • Toerisme: Bekend met New York’s High Line park? Met Eetbare Helden hebben we een nieuwe toeristische trekpleister in onze gemeente!