Buurplanten: Goede Tijden, Slechte Tijden

Goede tijden slechte tijden buurplantenNet als in Meerdijk zijn er planten die elkaar versterken of die elkaar juist een hak willen zetten. Om ervoor te zorgen dat jij niet je favoriete tomatenplant naast zijn aartsvijand zet, hierbij een aantal tips over buurplanten.

Verwarring veroorzaken
Wortel kan last hebben van de wortelvlieg en de ongewenste preimot. De uienvlieg heeft juist een liefde voor de prei. Zet je de twee planten bij elkaar, dan raken de dieren in de war en leggen ze geen eitjes. Hierdoor kun jij ongestoord van je overheerlijke groentes genieten.

De drie gezusters
Zo noemen de Indianen de combinatie van mais, bonen en pompoen. De bonen kunnen tegen de maisplant opgroeien en de pompoen op de grond houdt het onkruid en liefhebbers van mais en bonen tegen.

Een match made in heaven
Voor de pasta Bolognese lovers: Basilicum, tomaten en uien zijn goede buren van elkaar. Basilicum kun je zelfs in de pot met de tomatenplant plaatsen. Dit verstrekt niet alleen de plant, maar ook de smaak van de tomaten. En hoe handig dat alle ingrediënten voor je gerecht bij elkaar staan 🙂

Remi
Venkel werkt goed om nuttige insecten en bestuivers aan te trekken. Nadeel is dat deze knol een negatief effect heeft op buurplanten. Je kunt ze dus het beste op een aparte plek in een pot plaatsen.

Check voor nog meer voorbeelden van goede en slechte tijden ehm buren deze infographic:

Combinatieteelt buurplanten

 

Fotocredit: Margo Letourneau

Please follow and like us:
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *