De groene oase van Uppgrenna Naturhus

Ben je nog op zoek naar een leuk vakantieadresje? Dan hebben wij een toffe bestemming gevonden. In het zuiden van Zweden aan het Vättermeer (Vättern) heeft het Uppgrenna Naturhus dit jaar haar deuren geopend.

Het Uppgrenna Naturhus is een oude schuur die is omgebouwd tot een te gekke (low impact!) kas waar mensen en planten samenleven. Het idee van de makers was om een zelfvoorzienend gebouw te ontwikkelen dat voedsel produceert in plaats van afval. En dat is gelukt! Zo is het Uppgrenna Naturhus niet aangesloten op een riolering en hergebruikt al haar water in een gesloten systeem. In de kas kun je je dorst lessen, een hapje eten, overnachten, vergaderen of je heerlijk laten verwennen in de spa. De mensen achter dit project hopen op deze manier een duurzame en gezonde levensstijl te stimuleren.

Naturhus als inspiratie
Het Uppgrenna Naturhus is gebaseerd op het Naturhus (natuurhuis), een duurzaam huisvestingsconcept ontwikkeld door de Zweedse architect Bengt Warne in de jaren 1970. Tailer Made Arkitekter hebben deze eco-vriendelijke locatie ontworpen. Het project is uitgevoerd in nauwe samenwerking met Greenhouse Living en zij hebben hun visie in een kort filmpje uitgelegd.

Please follow and like us:
0

One thought on “De groene oase van Uppgrenna Naturhus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *