Met deze tips staan je planten tijdens je vakantie niet droog

Je hebt er het hele jaar naar toegeleefd en dan is het bijna zo ver: je gaat lekker op vakantie. Maar help, je reguliere plantenoppasser blijkt dan toevallig ook weg te zijn. Je buurjongen maar betalen en hopen dat al je planten het overleven? Niet nodig! Met deze tips maak je in no time een zelf watergevende bloempot.

Er even tussenuit
Een wijnfles kan perfect helpen als je een kortere periode weg bent. En wie heeft die nou niet ergens in huis staan? Neem een lege fles en maak deze schoon. Vul hem met water en stop hem in een vlugge beweging omgedraaid in de aarde bij de plant. Dat is alles.

Heb je je plant nog niet in een pot gezet? Pak dan een schoongemaakte, lege fles en snijdt deze doormidden. Maak een gaatje in de dop en doe daar een absorberend touwtje doorheen. Plaats de bovenkant (met dop) omgekeerd op de onderkant. In de bovenkant zet je de plant, de onderkant vul je met water. Je plant kan nu zijn dorst lessen wanneer hij maar wil.

Photo credit: treehugger.com

 

Wat langer van huis
Je kunt natuurlijk ook in een plantenpot (die in gebruik is) een gat in de bodem maken en daar een stuk absorberend touw in doen. Zet de plant vervolgens op bijvoorbeeld een lege bak van de Chinees met een gat in de deksel waar het touw van de plantenpot makkelijk doorheen kan. Vul het plastic bakje je met water en drinken maar.

Mocht je liever een ondergrondse oplossing zoeken, pak dan een grote lege fles en maak gaten aan de zijkant. Stop deze naast de plant in de aarde. Zorg dat het tuitje boven de grond blijft, zodat je de fles gemakkelijk kunt vullen met water.

Photo credit: deepgreenpermaculture.com

 

Bring out the big guns
Voor de lange vakantiegangers en echte Do It Yourselfers deel ik graag deze video van GrowVeg.

Een kind kan de was doen toch? :-)

 

 

Please follow and like us:
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *