Plant een Eetbare Stad

Hoe mooi zou het zijn als we naar ons werk gaan en onderweg een appeltje kunnen plukken (en deze opeten uiteraard!). Of op de weg naar huis wat frambozen kunnen meenemen voor het toetje van die avond. Dat lijkt mij in ieder geval fantastisch! Eetbare Helden is een urban farming project in Edam, maar zo zijn er natuurlijk nog veel meer mooie initiatieven in Nederland.

Pluk de Stad is er daar één van. Op deze site wordt in kaart gebracht wat er eetbaar is in je omgeving, waar en wanneer je het plukt en hoe je het klaar maakt. Van bramen tot tamme kastanjes. Op 4 oktober gaan ze 100 fruit-en notenstruiken in Utrecht planten. De gedachte achter deze actie:

Inspiratie Eetbare Helden Pluk de Stad“Door het creëren van eetbare steden en te gaan wildplukken krijgen we weer direct contact met ons eten; waar het vandaan komt, wanneer wat te oogsten is. Door als stadsmens weer direct met het herkennen en verkrijgen van voedsel bezig te zijn, wordt je bewuster van voedsel schaarste, voedsel overschot en voedselverspilling.”

Mocht je geïnspireerd zijn geraakt en ook in de buurt aan de slag willen. Neem dan contact met ons op en wordt vrijwilliger bij Eetbare Helden.

Fotocredit: Pluk de Stad

Please follow and like us:
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *