Stop met zoeken: het perfecte Valentijnscadeau is hier

Valentijnsdag, you either love it or hate it. Maar met deze hartjes maak je zelf de meest kritische mensen blij. Ze zijn namelijk gemaakt van oud-papier waarin bloemzaadjes gemixt zijn. Je kunt dit hart in de tuin of in een pot planten en de liefde letterlijk zien groeien. Ik zeg het toppunt van romantiek. Dus stop met zoeken naar het perfecte cadeau en start met het scheuren van papier.

Met deze simpele stappen zet jij je Valentijn de 14de in vuur en vlam:

  1. Scheur het oud-papier in kleine stukken. Ik zou wegblijven van ‘glossy’ papier voor dit project.
  2. Voeg warm water toe, eventueel gemixt met een natuurlijk kleurmiddel, totdat het papier volledig onder water staat. Wij hebben zelf oranje papier gebruikt, dus voor ons was een kleuring niet nodig.
  3. Laat het een tijdje weken. Wij hebben dit een nacht gedaan, maar korter zou ook genoeg moeten zijn. Het doel is om het papier volledig doordrenkt te laten zijn.
  4. Mix het papier tot een papje. Je kunt hier bijvoorbeeld een blender of handmixer voor gebruiken. Het is voor het oog wel leuk wanneer er nog iets van textuur in zit, dus blend het niet al te lang. Water dat eventueel niet is opgenomen, kun je afgieten. Maar knijp het vooral niet uit. Het is belangrijk dat het vochtig is.
  5. Voeg de zaadjes toe en roer voorzichtig door het mengsel.
  6. Vul een hartvorm (of welke vorm dan ook je voorkeur heeft) met het door jou gemaakte goedje. Wij hebben de vorm zelf gemaakt van oud-karton en hebben de hartjes op een vlamverdeler gelegd.
  7. Idealiter droog je ze nu in de zon, maar gezien de tijd van het jaar hebben wij dit op de kachel gedaan.
  8. Maak ze voorzichtig los wanneer ze droog zijn (bijvoorbeeld met een spatel)
  9. Laat je creativiteit los door het hart bijvoorbeeld in een kaart te verwerken.
  10. Verder rest er niets meer dan klaar te staan om je bedankjes in ontvangst te nemen.

En dan nog de plantinstructie: scheur het hart in stukken en leg er een paar centimeter aarde overheen. Zorgt dat de grond goed vochtig blijft totdat de zaadjes ontkiemen. Overigens kun je dit hart (of een andere vorm) natuurlijk ook voor vrienden of vriendinnen maken of gebruiken bij een huwelijk bijvoorbeeld. We zijn benieuwd naar jullie creaties, dus deel ze vooral met ons via Facebook of één van de andere kanalen.

Dank Megan Cooper voor de inspiratie en voor de mensen die iets visueler ingesteld zijn hierbij haar video-uitleg:

Please follow and like us:
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *